Luxure bespoke weddingcake boutique Haarlem Amsterdam
Het idee dat mijn taarten mogen bijdragen aan deze onvergetelijke momenten en een blijvende indruk achterlaten, dát is waar ik het voor doe.
Dit is mijn cake reis…. of in ieder geval het begin ervan.
Ik woon in Haarlem met mijn man Ivar en heb 3 bijna volwassen kinderen. Ik heb in totaal 7 jaar in het buitenland gewoond, .Mijn reis bracht me naar Italië, Duitsland en een jaar naar Amerika en vervolgens 5 jaar naar Frankrijk, het land waar tal van beroemde patissiers zijn geschoold. Ik werkte hier voor de Walt Disney Company. Die jaren gaven me de kans om waardevolle ervaringen op te doen. In de snelle wereld van de horeca en hotellerie leerde ik de fijne kneepjes van de Franse keuken en delicate patisserie kennen, terwijl ik woonde boven een Patisserie waar ik iedere ochtend ontwaakte bij de heerlijke geuren van de bakkerij.
Al vanaf kinds af aan heb ik en fascinatie voor koken en bakken. De aantrekkingskracht van de culinaire wereld was echter hypnotiserend; het greep me vast – lichaam, geest en ziel.
Weer terug in Nederland ging ik werken in het bedrijfsleven. Ik verliet het toerisme niet helemaal, en in mijn achterhoofd speelde altijd de gedachten om iets te starten waar ik me met hart en ziel op kon storten. Ik vergat die jaren in Frankrijk nooit, en ik merkte dat de ervaring die ik had opgedaan in de hectische wereld van de horeca me enorm hielp in alle facetten van mijn leven, zelfs in de trage en stabiele wereld van het bedrijfsleven. De combinatie van deze twee totaal verschillende werelden heeft me een rijkdom aan vaardigheden gegeven en me uiteindelijk weer teruggebracht naar mijn ware passie.
Nu run ik al meer dan 18 jaar een cake design studio die zich richt op luxe bruidstaarten.
Bij Cakeworks Studio creëer ik bruidstaarten die meer zijn dan een dessert; ze zijn kunstwerken die verhalen vertellen en emoties vastleggen. Mijn ontwerpen zijn puur maatwerk en worden gekenmerkt door geraffineerde details en een vleugje eigenzinnigheid.
Ik blijf continu leren en groeien en haal mijn inspiratie o.a. uit kunst en natuur. Ik combineer hier de verfijnde smaken van de Franse keuken met het georganiseerde en out-of the -box denken van het Amerikaanse. Om mezelf continu te ontwikkelen, heb ik masterclasses gevolgd bij toonaangevende namen zoals Peggy Porschen, de Engelse cake designer voor o.a. Madonna, Stella McCartney en Gwyneth Paltrow, en de New Yorkse Colette Peters, die zelfs haar prestigieuze taarten bij Oprah Winfrey mocht presenteren. Daarnaast heb ik opleidingen gevolgd bij gerenommeerde patissiers en cake designers zoals Debby Brown, Lindsey Smith en Hans Heiloo. Maar uiteindelijk heeft vooral jarenlang bakken en verfijnen me gebracht tot waar ik nu sta. Via de liefdesverhalen van bruidsparen geef ik vorm aan mijn creaties; Door middel van ambachtelijke technieken en een verfijnde smaakbalans ontstaan er meesterstukken die zowel een esthetisch statement maken als een blijvende indruk achterlaten.
Dit is niet zomaar mijn werk – dit is mijn kunst. Cake art die je raakt, inspireert en boven alles, een blijvende herinnering creëert.
Honden én katten liefhebber
Houdt enorm van reizen, ( het liefst zo ver mogelijk)
macarons… oh I can’t get enough
knutselen.. surprises kanootjes you name it.
kan enorm lachen met Ivar
doet ook aan taxidermy
bakt graag zuurdesembrood
moeder van 3 jongens
is vastberaden, en RODA. ( recht op doel af)
Houdt niet van te laat komen
vindt zeurende mensen stom
is snel enthousiast
houdt niet van ruzie