Over mij

Mijn missie is het maken van prachtige, maatwerk bruidstaarten die bovendien zo lekker zijn dat mensen het water nog in de mond loopt als ze aan hun grote dag terugdenken.

” En dat ik tijdens de meest bijzondere momenten kan bijdragen aan nog meer feestvreugde, geeft mij veel voldoening.”

Hallo!

Persoonlijk

A party without cake is just a meeting

Aangenaam, Ik ben Petra, en bruidstaarten maken stemt me altijd vrolijk . Kom maar eens kijken in mijn kleurrijke studio waar je humeur een instant-oppepper krijgt. Hier alleen al rondkijken is een feestje en dan heb je nog niets geproefd.  Ik houd ervan om OUT-OF-THE-BOX  te denken. Door goed te luisteren, samen met het bruidspaar hun taart te ontwerpen. Net even dat dingetje toevoegen waardoor het het écht speciaal wordt.  Als bruidsparen de deur uit lopen met een smile, omdat ze net hun droom bruidstaart hebben zien ontstaan. Dáár wordt ik blij van en daar doe ik het voor! 

Ik heb een opleiding in het Toerisme-Hotelschool gehad en 5 jaar in Frankrijk gewerkt. Ik woonde boven een bakkerij, waar ik mijn passie voor bakken verder ontdekt én ontwikkeld heb. Ieder dag stond ik voor de etalage te smullen met al mijn zintuigen. Vooral macarons, die kleine koekjes hielden me bezig. Fantastisch vond ik ze.  Lastig om te maken, maar O zo Lekker!  Een van mijn favorieten van toen en nu. Ik houd ervan om mooie en vooral lekkere taarten te creëren. Ook ben ik creatief en houd ik ervan om nieuwe dingen te maken. Na Frankrijk ben ik in Nederland voor Touroperator Vrij Uit gaan werken, ook weer op de Franse markt… dus de tochtjes naar Frankrijk met haar boulangerieën en patisserieen bleven gewoon op mijn programma staan.

Tijdens mijn tijd bij Vrij Uit ging het ondernemerschap kriebelen en in 2006 heb ik besloten om me volledig op Cakeworks Studio te richten.

Om dit zo goed mogelijk te doen heb ik diverse masterclasses gevolgd bij o.a. Peggy Porschen (de Engelse cake decorator van ondermeer Madonna, Stella McCartney en Gwyneth Paltrow) de New Yorkse Colette Peters (die zelfs bij Oprah Winfrey haar prestigieuze taarten mocht showen). Daarnaast heb ik diverse opleidingen gevolgd o.a. bij gerenommeerde nationale en internationale patissiers & cake designers Debby Brown,Lindsey Smith & Hans Heiloo. En uiteindelijk door heel veel te bakken ben ik gekomen waar ik nu sta.

Ik ben getrouwd met Ivar en samen hebben we 3 zonen, en twee Franse bulldogjes. De grote passie van ons gezin is reizen. Samen nieuwe plekken ontdekken, marktjes verkennen, duiken en  herinneringen maken is echt het àllerleukste wat je kunt doen!  En dit doen we daarom ook zo vaak mogelijk . 

Op sportief vlak heb ik in 2022 de Africa Classic gereden. Een sponsortocht voor Amref Flying Doctors van 400 km op MTB over de flanken van de Kilimanjaro in Tanzania. Met mijn team Haarlemcycles4Africa hebben we bijna € 50,000 opgehaald voor het goede doel. Met het hele team ruim € 400,000,- Een fantastisch resultaat waar we voor hebben afgezien, door het stof hebben gereden, en veel mooie herinneringen hebben gemaakt, maar vooral met eigen ogen hebben gezien hoeveel goed werk Amref in Africa doet.

Daarnaast ben ik gek op koken, én op lekker eten. Thuis, bij vrienden of in een fantastisch restaurant.. Ik heb zelfs twee kookclubs waar ik me helemaal uit kan leven. 

Zomaar wat weetjes over mij

Honden én katten liefhebber

Houdt enorm van reizen, ( het liefst zo ver mogelijk)

macarons… oh I can’t get enough

knutselen.. surprises kanootjes you name it.

kan enorm lachen met Ivar

doet ook aan taxidermy

bakt graag zuurdesembrood

moeder van 3 jongens

is vastberaden, en RODA. ( recht op doel af)

Houdt niet van te laat komen

vindt zeurende mensen stom

is snel enthousiast

houdt niet van ruzie