fbpx

Mijn missie

Jullie grote dag verdient een meesterwerk – een bruidstaart die niet alleen een lust voor het oog is, maar een verfijnd kunstwerk dat smaakt zoals je nooit eerder hebt geproefd. Een creatie die jullie verhaal vertelt, waar luxe en ambacht samenkomen in perfectie.

Het idee dat mijn taarten mogen bijdragen aan deze onvergetelijke momenten en een blijvende indruk achterlaten, dát is waar ik het voor doe.

 

Personal

A party without cake is just a meeting

Dit is mijn cake reis…. of in ieder geval het begin ervan.

Ik woon in Haarlem met mijn man Ivar en heb 3 bijna volwassen kinderen. Ik heb in totaal 7 jaar in het buitenland gewoond, .Mijn reis bracht me naar Italië, Duitsland en een jaar naar Amerika en vervolgens  5 jaar naar Frankrijk, het land waar tal van beroemde patissiers zijn geschoold. Ik werkte hier voor de Walt Disney Company. Die jaren gaven me de kans om  waardevolle ervaringen op te doen.  In de snelle wereld van de horeca en hotellerie leerde ik de fijne kneepjes van de Franse keuken en delicate patisserie kennen, terwijl ik woonde boven een Patisserie waar ik iedere ochtend ontwaakte bij de heerlijke geuren van de bakkerij. 

 Al vanaf kinds af aan heb ik en fascinatie voor koken en bakken. De aantrekkingskracht van de culinaire wereld was echter hypnotiserend; het greep me vast – lichaam, geest en ziel.

Weer terug in Nederland  ging ik werken in het bedrijfsleven. Ik verliet het toerisme niet helemaal, en in mijn achterhoofd speelde altijd de gedachten om iets te starten waar ik me met hart en ziel op kon storten. Ik vergat die jaren in Frankrijk nooit, en ik merkte dat de ervaring die ik had opgedaan in de hectische wereld van de horeca me enorm hielp in alle facetten van mijn leven, zelfs in de trage en stabiele wereld van het bedrijfsleven. De combinatie van deze twee totaal verschillende werelden heeft me een rijkdom aan vaardigheden gegeven en me uiteindelijk weer teruggebracht naar mijn ware passie. 

Nu run ik al meer dan 18 jaar een cake design studio die zich richt op luxe bruidstaarten.

Bij Cakeworks Studio creëer ik bruidstaarten die meer zijn dan een dessert; ze zijn kunstwerken die verhalen vertellen en emoties vastleggen. Mijn ontwerpen zijn puur maatwerk en worden gekenmerkt door geraffineerde details en een vleugje eigenzinnigheid.

Ik blijf continu leren en groeien en haal mijn inspiratie o.a. uit kunst en natuur. Ik combineer hier de verfijnde smaken van de Franse keuken met het georganiseerde en out-of the -box denken van het Amerikaanse.  Om mezelf continu te ontwikkelen, heb ik masterclasses gevolgd bij toonaangevende namen zoals Peggy Porschen, de Engelse cake designer voor o.a. Madonna, Stella McCartney en Gwyneth Paltrow, en de New Yorkse Colette Peters, die zelfs haar prestigieuze taarten bij Oprah Winfrey mocht presenteren. Daarnaast heb ik opleidingen gevolgd bij gerenommeerde patissiers en cake designers zoals Debby Brown, Lindsey Smith en Hans Heiloo. Maar uiteindelijk heeft vooral jarenlang bakken en verfijnen me gebracht tot waar ik nu sta. Via de liefdesverhalen van bruidsparen geef ik vorm aan mijn creaties; Door middel van ambachtelijke technieken en een verfijnde smaakbalans  ontstaan  er meesterstukken die zowel een esthetisch statement maken als een blijvende indruk achterlaten.

Dit is niet zomaar mijn werk – dit is mijn kunst. Cake art die je raakt, inspireert en boven alles, een blijvende herinnering creëert.

Just some facts about me

Dog and cat lover

Loves traveling immensely, ( preferably as far as possible)

macarons ... oh I can't get enough

crafts.... surprises canoes you name it.

can laugh immensely with Ivar

also does taxidermy

likes to bake sourdough bread

mother of 3 boys

Is determined, and RODA. ( right on target)

Does not like being late

finds nagging people stupid

is quickly enthusiastic

does not like to argue