Waar start je mee?

Je begint natuurlijk met het opdoen van inspiratie en kijk je vooral naar wat je mooi vindt. Waar moet jouw bruidstaart qua looks aan voldoen? 

Je smult van de mooiste plaatjes op Pinterest of laat je inspireren door de bruidstaarten in onze bruidstaarten galerij. De meest gekozen vorm is rond, maar daar kun je nog veel kanten mee op.  Qua hoogte is er veel mogelijk. Ook qua kleuren en maten komt er van alles voorbij. Kijk dus goed naar hoe je de bruidstaart kunt matchen met de kleuren of het thema van jouw bruiloft.

Maak een moodboard met de taarten die je het allermooist vindt en neem dat mee naar de afspraak. Wij geven je tijdens het adviesgesprek informatie over welke grootte geschikt is voor het aantal gasten die jullie hebben. En we bespreken uiteraard het hele ontwerp en het allerbelangrijkste, de smaak, want wij zeggen altijd, het gaat om 3 dingen: ” Smaak, smaak & smaak”

Welk type bruidstaart kies je?

Bij het bestellen van een bruidstaart heb je vaak verschillende opties, maar het belangrijkste is dat er uiteindelijk een unieke en persoonlijke bruidstaart op tafel staat die echt bij jullie past! Hij moet lekker zijn, maar ook persoonlijke elementen kunnen niet ontbreken. Je kunt natuurlijk kiezen voor een echte eyecatcher met meerdere lagen op elkaar, maar hebt ook gewoon de optie om meerdere losse taarten, macarons, cupcakes of een complete sweet table te bestellen! Wij kunnen jullie hierover goed informeren. 

 

De kleur van de bruidstaart

Bij het bestellen van een bruidstaart moet je natuurlijk ook even stilstaan bij de kleur. Zeker als jullie een bepaald kleurenthema doorvoeren in de gehele bruiloft styling is het logisch dat de taart hier ook op aansluit. Gelukkig kun je met de kleur van een bruidstaart eigenlijk alle kanten op! Wil je een traditionele, witte bruidstaart bestellen of pak je juist uit met een handgeschilderde taart?

Kies je voor een naturel, pastelkleurige  of marmerlook bruidstaart of wil je uitpakken met gouden glitters, omdat dit zo goed past bij het thema van de bruiloft? De mogelijkheden zijn eindeloos, ook bij een semi naked of crème bruidstaart waar tegenwoordig steeds meer bruidsparen voor kiezen! 

De smaken van een bruidstaart  

Als jullie eruit zijn wat voor type bruidstaart je wilt gaan bestellen en de kleuren hebt bepaald, is het tijd om de smaak te gaan bepalen. Belangrijk bij het bepalen van de snaak van de bruidstaart  is dat je rekening houdt met het seizoen waarin je trouwt, het tijdstip van serveren en de locatie. Frisse, luchtige smaken, bijvoorbeeld met vers fruit, zijn perfect voor het voorjaar en de zomer, terwijl in het najaar de zwaardere smaken van bijvoorbeeld caramel of seizoensfruit juist het beste aansluiten. Ook het tijdstip van serveren is belangrijk! Serveer je de bruidstaart als dessert na het diner ? Dan zijn de vollere smaken echt een aanrader. 

Hoe groot worden de stukjes?

 Voor het dessert worden vaak iets grotere stukken taart geserveerd.  Een dessert piece van ca. 2x4x10 cm. Snijden jullie de bruidstaart aan in de middag? Dan zijn lichte smaken een absolute must. En hierbij worden vaak “party pieces” gesneden.  Een stukje van ca. 2x2x10 cm.  Het duurt vaak dan namelijk nog maar 2 uur voor jullie aanschuiven bij het diner en daar wil je natuurlijk wel een plekje voor vrij houden.

Proeverij

Gelukkig valt er over smaak niet te twisten en zijn er tegenwoordig heel veel smaken waar je uit kunt kiezen! Voordat je de bruidstaart gaat bestellen is het daarom verstandig om eerst een proefsessie in te plannen. Bij Cakeworks Studio zit er altijd een proeverij voor 2 personen bij het adviesgesprek inbegrepen. 

Belangrijk is dat je vooral smaken kiest die jullie lekker vinden. Je kunt toch niet iedereen blij maken en de kans is groot dat wanneer jullie de taart lekker vinden, de gasten er ook van zullen smullen. 

Wij zeggen, plan die date met je partner to be maar snel in, want zonder eerst geproefd en gesmuld te hebben, mag je nooit, maar dan ook écht nooit, je bruidstaart bestellen!