Stel de oven in op 180 ºC . Vet je bakpannen in, en leg een bakpapiertje op de boden( even op maat knippen)
Zeef de bloem, suiker, natriumcarbonaat, cacao poeder en zout in een grote kom
Doe de overige ingrediënten in een grote beslagkom ( of in de mix kom van een stand mixer) en mix dit 4 minuten door elkaar op een hoge stand
voeg op het laatst de droge ingrediënten er in een keer bij en mix goed, maar niet te lang door elkaar ( ca 1 minuut)
verdeel het beslag over de drie bakpannen en zet gelijk in de oven
Bak de cake in ca 40 minuten.
De cake is gaar als je er met een vinger op drukt, en de cake veert terug , of je kunt er ook een cocktailprikker in steken. als hij er schoon uit komt is de cake gaar
TIP: Deze cake kun je heel goed van tevoren bakken. Als hij niet meer warm is verpak je hem in plasticfolie en zet je hem in de vriezer. Je kunt hem zeker een paar maanden bewaren. Haal hem wel 24 uur van tevoren uit de vriezer als je hem wilt gebruiken.