fbpx

Smeuïg, versgebakken, Niets is beter dan cake die net uit de oven komt en het huis vult met heerlijke geuren.

Red velvet, Vanille cake & chocolade of citroen cakes in heel veel verschijningen.  

Scroll naar onder voor meer recepten

Cakeworks Studio

Red Velvet Cake

Petra
Smeuïge Red Velvet taart met een vulling van Cream Cheese crème
Prep Time 20 minutes
Cook Time 40 minutes
Cuisine American
Servings 16 personen
Calories 623 kcal

Equipment

  • 3 bakpan ø18 cm

Ingredients
  

Red Velvet beslag

  • 350 gram bloem
  • 300 gram fijne tafelsuiker
  • 5 ml natriumcarbonaat (1 tsp)( baking soda, geen bakpoeder)
  • 5 ml cacao poeder (1 tsp)
  • 5 ml zout (1 tsp)
  • 250 ml karnemelk kamertemperatuur
  • 2 M eieren kamertemperatuur
  • 375 ml zonnebloemolie
  • 5 ml witte azijn (1 tsp)
  • 25 ml rode kleurstof (of naar smaak)
  • 5 ml vanille essence ( 1 tsp)

Cream Cheese crème

  • 250 gram Cream Cheese bv Philadelphia cream cheese
  • 150 gram roomboter zacht
  • 280 gram poedersuiker
  • 5 ml vanille essence ( 1tsp)

Instructions
 

  • Dit recept is geschikt voor een 3-laags taart van ø18cm of ca .24 cupcakes.

Beslag maken

  • Stel de oven in op 180 ºC . Vet je bakpannen in, en leg een bakpapiertje op de boden( even op maat knippen)
  • Zeef de bloem, suiker, natriumcarbonaat, cacao poeder en zout in een grote kom
  • Doe de overige ingrediënten in een grote beslagkom ( of in de mix kom van een stand mixer) en mix dit 4 minuten door elkaar op een hoge stand
  • voeg op het laatst de droge ingrediënten er in een keer bij en mix goed, maar niet te lang door elkaar ( ca 1 minuut)
  • verdeel het beslag over de drie bakpannen en zet gelijk in de oven
  • Bak de cake in ca 40 minuten.
  • De cake is gaar als je er met een vinger op drukt, en de cake veert terug , of je kunt er ook een cocktailprikker in steken. als hij er schoon uit komt is de cake gaar
  • TIP: Deze cake kun je heel goed van tevoren bakken. Als hij niet meer warm is verpak je hem in plasticfolie en zet je hem in de vriezer. Je kunt hem zeker een paar maanden bewaren. Haal hem wel 24 uur van tevoren uit de vriezer als je hem wilt gebruiken.

Cream Cheese crème

  • Doe de cream cheese ( niet tekoud) en boter op kamertemperatuur in de kom van een stand mixer en mix alles met de vlindergarde tot het licht en luchtig is. Dan voeg je de poedersuiker en vanille extract toe en mix to het net een mooie consistentie is.. Je kunt deze creme het beste nog een minuut of 20 in de koeling zetten voor je hem gebruikt.

Samenstellen van de cake

  • Zorg ervoor dat de drie red velvet cakes allemaal mooi glas zijn aan beide kanten. Zo niet dan kun je de bovenkant eventueel met een kartelmes nog wat recht snijden.
    Daarna smeer je 1/3 deel van de Cream cheese crème op de onderste laag. Daarbovenop leg je de tweede laag cake, en vervolgens weer 1/3 van de Cream cheese crème. Dan de laatste laag cake die je met de resterende Cream cheese crème bedekt.
    Mocht je dat te veel vinden, dan kun je ook een deel van de crematie cheese creme rondom de taart smeren. Strooi eventueel wat kruimels van de afgesneden cake over de bovenkant. Zet de cake evt. nog een uurtje in de koeling, zodat de Cream cheese wat kan opstijven.
    Serveer hem niet te koud, de smaken komen het beste tot hun recht als hij ca 18ºC is.
  • TIP: je kunt de bovenkant van de taart ook uitbundig met fruit of eetbare bloemen decoreren. Dan ziet hij er nog feestelijker uit.
Keyword cupcakes, feest, nagerecht, verjaardag