Wie ik ben is wat ik doe

Bruidstaarten maken stemt me altijd vrolijk

Torenhoge bruidstaarten, bewerkt met prachtig (eetbaar) kant, spectaculair versierde cupcakes, authentieke Macarons de Paris,verrukkelijke zoetigheden, Petra van der Salm, eigenaar van  Cakeworks Studio maakt het allemaal.

Nauwkeurig en met ongelooflijk veel passie. “Dat ik tijdens de meest bijzondere momenten kan bijdragen aan nog meer feestvreugde, geeft mij veel voldoening.”

“Bruidstaarten maken stemt me altijd vrolijk,” vertelt Petra enthousiast in haar kleurrijke atelier, waar je humeur een instant-oppepper krijgt. Hier alleen al rondkijken is een feestje en dan heb je nog niets geproefd. “De bruidstaart die altijd bij iedereen in de smaak valt is de White Chocolatedream met witte chocoladecrème, verse framboosjes en Italiaanse merinquecrème. Een zuurtje met een zoetje. Heerlijk!” “Ook de Red Velvet New York Style met een vleugje vanille en chocola doet het goed, Fluweelzacht met een rode binnenkant”. Beide heerlijk met een fijne champagne.”

De taarten van Petra zijn echt anders, verfrissend. Hedendaags met vernieuwende smaken en een keuze uit meer dan tien soorten vullingen. “Natuurlijk is de buitenkant belangrijk, maar een taart moet ook écht lekker zijn.

Smaak, smaak, smaak, dat is waar het om draait.”

Petra volgde masterclasses bij Peggy Porschen (de Engelse cake decorator van ondermeer Madonna, Stella McCartney en Gwyneth Paltrow) de New Yorkse Colette Peters (die zelfs bij Oprah Winfrey haar prestigieuze taarten mocht showen), Petra heeft diverse opleidingen gevolgd o.a. bij gerenommeerde nationale en internationale patissiers & cakedesigners Debby Brown,Lindsey Smith & Hans Heiloo.

De passie voor het bakken zat er al vroeg in. Petra: “Samen met een vriendinnetje begon ik op mijn achtste te experimenteren om de tijd tussen school en turnen te overbruggen. We waren erg populair op turnles, want de kinderen kregen elke keer onze nieuwe baksels te proeven.”

Ze creëert heden de prachtigste weddingcakes met een perfecte nabootsing van het kant van de bruidsjurk, pioenrozen en parels, maar ook trendy ” ruffle” taarten met een ‘ ombre’ effect. Alles wordt precies gemaakt zoals het bruidspaar voor ogen staat. En, helemaal fijn: als je er niet uitkomt, borrelt Petra zelf over van de creatieve ideeën.

Petra , cakeworks Studio
Petra van der Salm, Cakedesigner